De nieuwe manier van ontharen

De nieuwe manier van ontharen

Sugaring

Suikerontharing is een zachte, veilige en moderne methode om te ontharen. Het is volledig natuurlijk zonder chemische toevoegingen, de pasta is zelfs eetbaar! Vroeger werd suiker veel gebruikt bij wondverzorging omdat suiker desinfecteert. De suikerpasta maakt de huid zachter en u krijgt geen beschadigingen of allergische reacties van de huid. 

Waarom ontharen met suiker?

De suikerpasta is 100% natuurlijk en niet getest op dieren. Een behandeling is al mogelijk met haren vanaf 1,6 mm. Het kan op alle huiden zelfs op dunne en rosacea. Bij suikerontharing vloeit de pasta rond het haartje en blijft zacht waardoor het plooibaar is. Het haar wordt in de natuurlijke haargroeirichting uitgetrokken zodat het haar volledig verwijderd wordt en het haarfollikel niet kan inscheuren. Bovendien zorgt het peelend effect en de desinfectie van de suikerpasta er ook voor dat terug groeiende haartjes makkelijk door de huid kunnen breken, waardoor de kans op ontstekingen sterk verminderd.

Bij ontharen met hars wordt het haar in tegengestelde richting uitgetrokken en de hars wordt hard. Tijdens deze behandeling breekt 15 tot 30% van de haren maar kan een haarfollikel ook scheuren. De haar kan hierdoor in de foute richting terug groeien en maakt als het ware een krul.