Sugaring

Suikerontharing is een zachte, veilige en moderne methode om te ontharen. Het is volledig natuurlijk zonder chemische toevoegingen, de pasta is zelfs eetbaar! Vroeger werd suiker veel gebruikt bij wondverzorging omdat suiker desinfecteert. De suikerpasta maakt de huid zachter en u krijgt geen beschadigingen of allergische reacties van de huid.

Waarom ontharen met suiker?

De suikerpasta is 100% natuurlijk en niet getest op dieren. Een behandeling is al mogelijk met haren vanaf 1,6 mm. Het kan op alle huiden zelfs op dunne en rosacea. Bij suikerontharing vloeit de pasta rond het haartje en blijft zacht waardoor het plooibaar is. Het haar wordt in de natuurlijke haargroeirichting uitgetrokken zodat het haar volledig verwijderd wordt en het haarfollikel niet kan inscheuren. Bovendien zorgt het peelend effect en de desinfectie van de suikerpasta er ook voor dat terug groeiende haartjes makkelijk door de huid kunnen breken, waardoor de kans op ontstekingen sterk verminderd.

Bij ontharen met hars wordt het haar in tegengestelde richting uitgetrokken en de hars wordt hard. Tijdens deze behandeling breekt 15 tot 30% van de haren maar kan een haarfollikel ook scheuren. De haar kan hierdoor in de foute richting terug groeien en maakt als het ware een krul.

Na de behandeling?

Er kunnen kleine rode vlekjes op de huid ontstaan. Dit is een natuurlijke reactie van het haarzakje doordat de haar verwijderd is. Deze vlekjes verdwijnen weer snel. De eerste 24 uur kunt u beter niet direct onder de douche in de zon of onder de zonnebank. Gebruik ook geen irriterende of chemische producten op de onthaarde zones de eerste 24 uur, zoals een deodorant of geparfumeerde lotion of zeep.

Wanneer kunt u beter niet komen voor suikerontharing?

Tijdens of vlak voor de menstruatieperiode kan uw huid gevoeliger zijn, houdt hier rekening mee. Wanneer uw huid door de zon is verbrand en bij spataderen die bovenop de huid liggen is een behandeling niet aan te bevelen.

Meer over suikerontharing

Na een aantal behandelingen begint de haarfollikel uitgeput te raken en begint deze te krimpen. Het haar komt dunner en fijner terug en uiteindelijk leiden de behandelingen tot een aanzienlijke vermindering van haren.

Elk haar heeft een eigen groeifase; de anagene (groeiend), de catagene (uitvallend) en telogene fase (in rust). De suikerpasta kan enkel de zichtbare haren behandelen, dit zijn de haren in de anagene fase. Tijdens een eerste behandeling zijn niet alle haren in de groeifase. Daardoor zijn er dus meer behandelingen nodig om zo veel mogelijk haren in de anagene fase te vinden en uit te trekken. Indien gewenst kan de eerste vervolgbehandeling dus reeds plaatsvinden na 4 weken. De tijd tussen 2 behandelingen wordt steeds langer zodat er op termijn maar 1 keer per jaar onthaard hoeft te worden. Let wel: gelaatsbeharing is onderhevig aan hormonen en zal dus vrijwel altijd terugkomen.